Nek Schouder Armklachten

Voor de behandeling van specifieke schouderklachten ( en hun relatie tot nek en arm klachten) is Keerssemeeckers gespecialiseerd in de "NSA methode", en als zodanig geregistreerd in het NSA register.

Het NSA is een onderwijscentrum voor fysiotherapeuten en manueel therapeuten te Groningen. Grondlegger van dit centrum is Dr J.D Stenvers.

Aan de hand van jarenlang onderzoek op verschillende terreinen op het gebied van de nek -schouder en armklachten heeft het NSA een onderzoeksmethode en behandelmethode ontwikkeld. Het onderzoek is gebeurd in samenwerking met o.a. het Academisch Ziekenhuis te Groningen, T.U te Delft en de Technische Universiteit Twente. De kracht van dit onderzoek lag oa. in het maken en interpreteren van rontgenfilms van de bewegingen van de schouder bij meer dan 5000 patienten.

De basis van de NSA behandelmethode ligt in het herstellen van de normale beweeglijkheid van met name de schouder, schouderblad en nek. Vaak is een disfunctioneren of een slecht houdings- en/of bewegingspatroon de basis van allerlei gewrichts- of spierklachten in dit gebied.
In het algemeen geldt dat een heleboel klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat (spieren en gewrichten) in het nek -schouder en armgebied behandeld kunnen worden volgens NSA methode. 

De meest voorkomende klachten die op deze manier behandeld kunnen worden zijn:


  • Frozen shoulder (vastzittende schouder);
  • peesontsteking en slijmbeursontsteking bij slecht bewegende schouder en nek;
  • instabiele schouder (schiet uit de kom);
  • overbelastingsklachten van spieren in schouder en arm (RSI).

Indien er bij het onderzoek aanleiding toe is zal altijd de echografie (in de praktijk) als extra onderzoeksmethode worden ingezet.