Locatie Nunspeet 
Laan 57
8071 JH Nunspeet
tel: 0341-270404 

Locatie Oldebroek:
Zuiderzeestraatweg 101 
8096 BE Oldebroek
tel: 038-3760013

Locatie 1 Wezep:   
"de Brink"
Verlengde Meidoornstr. 9
8091 CG Wezep
tel: 038-3760013
 
Locatie 2 Wezep:   
"de oude school"
Wolthuisweg 1
8091 EB Wezep
tel: 038-3760013

e-mail:
info@skfysio.nl
 
 
famed-logo.jpg
sz18.png
 
     keurmerk_ft.jpg
 
pluspraktijk.png
 
fynon.jpg
 

logo-qualizorg_162.png
 
 


evb_3303.jpg 
Nick Keerssemeeckers

Praktijkeigenaar
Manueel Therapeut
Fysiotherapeut
Echografist
Extended Scope Specialist
Spierpeesspecialist
Bedrijfshulpverlener      
 
                                                                                         
Nick Keerssemeeckers is geboren in 1959 te Amstelveen.
Hij studeerde af aan de Academie voor Fysiotherapie in Groningen. 
Daarna volgde hij nog enkele opleidingen
- 1978-1982 Academie voor Fysiotherapie te Groningen
- 1984-1988 A en B opleiding Nederlandse Academie Orthopedische Geneeskunde te Delft (NAOG)
- 1990-1995 Opleiding Orthopedische Manuele Therapie te Delft (OOMT) thans HvU        
 
Keerssemeeckers is lid van en is geregistreerd in de registers van:  
- Nederlandse Associatie Orthopedische Manuele Therapie (NAOMT)
- Nederlandse Vereniging Manuele Therapie (NVMT)
- Nederlandse Vereniging Dry Needling (NVDN)
- European Workgroup Manuel Medicine (EWMM) (Kiss-Kinderen)
- Onderwijscentrum Nek-, Schouder en Armklachten (NSA)
- Koninklijke Nederlandse Genootschap Fysiotherapie (KNGF) . .
- European Society for Shoulder and Elbow Rehabilitation (EUSSER)
- Netwerk EPTE
- NVMST ( shockwavenet )
 
Na enkele waarnemingen in oa. het Academisch Ziekenhuis in Groningen en een praktijk op het Groningse platteland (Blijham) kwam hij in 1983 in Nunspeet terecht. Vanaf 1985 tot begin 2008 werkte hij in maatschapsverband. Sinds  maart 2008 heeft Keerssemeeckers zijn praktijk verhuisd naar de Beethovenlaan 49 in Nunspeet. Vanaf januari 2014 zet hij zijn praktijk in maatschapsverband door met Brigitte Slot onder de naam Slot-Keerssemeeckers, Fysio- en Manuele Therapie, met praktijken in Nunspeet, Wezep (2 locaties) en Oldebroek.

Na zijn studie heeft hij vele bij,- en nascholingen gedaan. oa. Kinetic control ("spiercontrole training"), Dry Needling (zie elders op deze site) en nog vele andere cursussen omdat verbreding van inzicht leidt tot een beter behandelconcept. Tijdens zijn opleiding Manuele Therapie heeft hij persoonlijk les gehad van een aantal grondleggers van de moderne manuele therapie zoals Freddy Kaltenborn, Olav Evjenth en David Lamb. De veilige Low Force High Velocity Thrust leerde hij van de Londense osteopaat Professor Laurie S. Hartman. Ook in het behandelen van (huil)baby's heeft hij zich gespecialiseerd (het KISS-Syndroom).

Echografie wordt door Keerssemeeckers toegepast als aanvullend onderzoek. Op deze manier zijn de diagnostische mogelijkheden uitgebreid en kan gerichtere behandeling (oa. door Shockwavetherapie) danwel verwijzing naar elders plaatsvinden. Keerssemeeckers is medeoprichter van en was bestuurslid van de NVDN ( Nederlandse Vereniging voor Dry Needling ), een vereniging die de belangen behartigde van de "dry needling therapeuten" in Nederland. Deze vereniging is inmiddels opgeheven, maar heeft in korte tijd de Dry Needling aan een vaste plek binnen de fysiotherapie geholpen. 

Ook EPTE wordt door Keerssemeeckers toegepast dit is een vorm van echogeleide needling waarbij er door het gebruik van een galvanische stroom, die via de naald exact in het te behandelen gebied gebracht wordt, weefselherstel van m.n. slecht herstellende pezen positief wordt beinvloed. Doordat Keerssemeeckers de combinatie van Echografie, EPTE, Shockwave en flywheeltraining toepast kan hij zich pees-spierspecialist noemen ( zie ook www.peesspier.center)

Sinds 2015 is Keerssemeeckers ook Extended Scope Specialist (E.S.S.). Dit wordt ook wel de "anderhalfde lijns"genoemd, dus een positie tussen de eerste en de tweede lijnszorg in. Binnen afzienbare tijd zal er een landelijke "pilot" starten waarin met toestemming van huisartsen, specialisten, verzekeraars en het ministerie de E.S.S. direct naar specialisten, radiodiagnostiek en laboratoriumdiagnostiek kan verwijzen zonder tussenkomst van de huisarts.